top of page

שאלות ותשובות

מאיזה גיל אפשר להתחיל ללמוד לתופף?

ניתן ללמוד לתופף בכל גיל, כל עוד יש את הגוף שמתאים לכלי ההקשה או למערכת התופים, למשל ילד בן 7 ייתכן וכבר יוכל להגיע עם הרגל לפדאל של התוף הראשי וייתכן שעדיין הגוף שלו יהיה קטן מידי, אז לממדים האלו הדרבוקה תתאים יותר. יותר חשוב מעיניין הגיל זה יכולת לשמור על קצב ובגלל זה ניתן לבוא לשיעור הכרות ולבדוק אם יש חוש קצב טוב שאכן מתאים ללימוד תופים או כלי הקשה.

 

האם אפשר ללמוד לתופף מסרטונים ביוטיוב או מספר בלבד?

 

תופים הם כלי נגינה מיוחד במינו שכן מדובר בכלי קצב ללא מנגינות, אקורדים וסולמות.

תופים הם כלי פיזי עם המון אקשן ותזוזה. לא צריך להיות אמן כדי להבין שהסיפוק מלהפיק קצב הוא מיידי וענק, קצב הוא כל מה שצריך לאדם על מנת להתחיל להנות ולרומם מצב רוח, אך במידה ורוצים להגיע לתוצאות מקצועיות צריך לקבל הכוונה ממורה מנוסה ומקצועי כמו אלי אבקין. 

הרבה תלמידים באים אליי אחרי כמה סרטונים שראו ביוטיוב ומגיעים בבטחון אך בפועל, פעמים רבות נוצר מצב שבו ללא בדיקה עושים תנועות לא נכונות, מאמץ יתר, חוסר דיוקים או פשוט מנגנים לא נכון באופן כללי.

לכן חשוב שתהיה לכם הדרכה שתתאים אליכם באופן אישי ופרטי, תנועות מכוונות שלא יגרמו לפגיעה במפרקים וגידים, לכן טוב שתהיה השגחה של נגן מקצועי. נגינה ללא מאמץ מיותר, שכן על מנת לנגן מהר או לאורך זמן רב צריך ללמוד טכניקות בליווי מתופף מקצועי שיוכל להראות לכם ולומר לכם מה השינויים והאימונים שיתאימו בדיוק לתנועות שלכם, וכמובן שהלימידה והשיפור יהיו גם כן מותאמים לצרכים ולרמה הספציפית שלכם.
 

על איזה כלי הקשה מתאים לי לתופף?


מדובר בכלי הקדום ביותר בהיסטוריה האנושית ולו גלגולים שונים: ישנו תוף מרים שגם מוזכר בתנ"ך - בנוסף לחישוק שעליו מתוח עור חיה ישנן מצילות קטנות בצדדיו.

 

הכלי משמש כיום בתזמורות קלאסיות, אתניות ובהרכבי רוק, ג´אז ועוד- לתוף זה ישנם מספר גלגולים וטכניקות תיפוף.

 

ישנה דרבוקה, כלי ההקשה החברתי ביותר.

 

 ישנה מערכת תופים שכוללת סט תופים, מצילות, מקלות ופדאלים שהם התופים המוכרים ביותר כיום- מפעילים את מירב האיברים בגוף וקואורדינציה רבה.

אם אתם לא יודעים לאיזה כלי הקשה אתם הכי נמשכים מומלץ לקרוא אודות הכלים שאלי מלמד כאן.

האם כל אחד יכול ללמוד לתופף?


כל מי שמעוניין ללמוד תופים או כלי הקשה יכול להתחיל ללמוד מאפס, אין צורך ברקע קודם או ניסיון ורוב התלמידים שמגיעים אליי נוגעים פעם ראשונה בחיים בתופים בשיעור הראשון בלבד.

 

תוכנית הלימוד תותאם לרמתו של המתופף וכמובן הטעם האישי שלכם, אם יש לכם שאיפה ללמוד שירי רוק למשל, אז המיקוד יהיה בסגנון הזה. נושאי הלימוד יהיו בתחום קריאת תווים פשוטה ומהירה לתופים, לימוד של מקצבים שונים בסנונות שונים, טכניקות תיפוף שונות, עבודה על קואורדינציה, יכולת אלתור, נגינה בליווי גיטרה ושירים מלאים.

 

האם כדאי לקנות מערכת אלקטרונית?

כיום קניית מערכת תופים אלקטרונית היא הבחירה של מרבית תלמידי התופים.

 

בשנים האחרונות גדל הביקוש למערכות אלקטרוניות לעומת מערכת תופים אקוסטיות. קיים שוני גדול בין מערכת תופים אלקטרונית לבין מערכת תופים אקוסטית, אלי מסביר על היתרונות והחסרונות של מערכת תופים אלקטרונית בסרטון הזה.

כמה עולה ללמוד לתופף ומתי אהיה מוכן לנגן עם להקה ולהופיע?

שאלה שהתשובה שלה טמונה ברצון והיכולת שלכם בלבד!

ניתן ללמוד פעם בשבוע וניתן ללמוד פעמיים בשיעורים כפולים, מה שישפר את קצב הלמידה פי כמה. 

השיפור בנגינה קשור לכמות הזמן שתשקיעו ביישום החומר שתלמדו דרך אימונים ונגינה של השירים שתלמדו, וכמובן לפי כמות השיעורים שתלמדו בשבוע. היו תלמידים שהתחילו מאפס, בלי לדעת קצב אחד, ואחרי שנה של למידה ידעו לנגן שירים מורכבים ומרשימים מאד. ויש גם תלמידים שלוקחים את הזמן, ונהנים מלמידה רגועה ופחות אינטנסיבית, לכן חשוב להתאים את הלימוד בדיוק למטרות, היכולות והצרכים שלכם. לגבי מחיר ומסלולי לימוד ניתן לראות כאן.

איזה שירים לומדים לתופף?

כחלק בסיסי של לימוד תופים נלמד תחילה קצבים בסייסים ביותר, לאחר מכן תנגנו בשילוב ליווי גיטרה ואז נוכל להתקדם ללמוד שירים שלמים וקטעים נבחרים משירים מסויימים. למשל שירים של נירוונה, החיפושיות, איי סי די סי, קולדפליי, דואה ליפה, מייקל ג׳קסון, מטאליקה, רובים ושושנים, שלמה ארצי, כוורת, היהודים, עדן חסון, נועה קירל, סטטיק ובן אל ועוד ועוד.

שירים נוספים שתוכלו ללמוד זה כמובן השירים שאתם הכי אוהבים, אין שיר שלא ניתן ללמוד לנגן, נתאים אותו לשלב שלכם בלימוד לפי הרבה שלכם.

אימפרוביזציה

אחרי הרבה שנים של נגינה ולימוד הבחנתי שיכולות האלתור אינה מופיעה בצורה אחת בלבד, חילקתי את סוגי האלתור לשלושה סוגים עקריים:

1.אלתור של הראש - כאשר אנו חושבים על מנגינות מסוימות ותוך כדי זה מנגנים אותם על הכלי, בסוג זה אנו מעבדים את הצעדים הבאים שלנו במהירות תגובה מהירה ביותר, במוחנו נוצרים תבניות מוכרות שהשתמשנו בהם בעבר אך הרצף שאנו יוצרים הוא יצירה חדשה לחלוטין, הראש\המיינד מוביל את הנגינה.

2. אלתור של הגוף - כאשר אנו נותנים לזכרון השרירי להוביל, בעוד שהראש נמצא במצב של הקשבה כמאזין. בסוג זה אנו פחות מעבדים את הצעדים הבאים אלא זורקים את כל מה שהגוף יודע לעשות ונתקעים על מה שנשמע לנו יפה ובכך מגלים רצפים חדשים. הגוף מוביל את הנגינה.

3. אלתור של תבניות - כאשר אנו נמצאים במצב של חוסר ידיעה לגבי הצעד הבא אך לגמרי נמצאים בעולם של חוקים ברורים, כמו משקל למשל או מהירות מסוימת, האלתור בעצם מוגבל בחוקים האלו אך הגוף והמיינד עובדים יחד ליצור משפטים חדשים ובסדר חדש, לדוגמא אלתור כזה נמצא בהרכבי ג'אז או בסולואים המלווים במנגינה של נגן.

מעניין אותי מה דעתכם? האם שמתם לב לזה גם? תוסיפו בשמחה אשמח לשמוע.

צירפתי את עצמי מאלתר עם הגוף כמה קטעים.

bottom of page